söndag 17 februari 2013

Crocodiles

Mount Kinabalu från luften
Hej!

Efter berget så tog vi flyget till Sandakan och gav oss ut på en djungeltrekking i 3 dagar. Vi hittade ett bolag på nätet som heter Uncle Tans djugel adventures. Det var en riktig hit.

Det började med att vi fick lämna massa anhöriguppgifter ifall vi råkade ut för något lite värre som att bli uppäten av en krokodil eller få någon exotisk dödlig sjukdom...


Flodbåten på väg till camp
Vi blev specifikt varnade för att inte ha romantiska bad i floden då man kunde bli uppäten... inte ha några saker som luktade eller var ätbart i hyddan, då kom det råttor och apor och åt upp allt. Vi fick tömma väskorna på schampo, tandkräm och m.m. för att det inte skulle försvinna.

När vi väl kom fram till Kinabatangfloden fick vi åka 1 timme med båt för att ta oss till campen där vi skulle bo. Vårt boende var ganska spartanskt. Alltså ingen dörr, maddraser på golvet med myggnät, det var allt.

Vi blev ihopparad med en trevlig tjej från Zurich och vi bildade det coola gänget "Crocodiles" som gav oss ut på olika turer. Vi åkte på olika flodturer och letade efter djur, vi såg olika apor, roligast var näsaporna som var väldigt nyfikna och fantastiskt fula. De finns för övrigt bara på Borneo. Vi såg krokodiler, ödlor, varaner, coola fåglar och massa andra djur.

Sen har vi gått på olika djugeltrekkingar både i kålsvart mörker och på dagen.

Alla som jobbade där var fantastiska och bjöd verkligen till för att det skulle bli en bra vistelse i djungeln. God mat, underhållning, vi spelade fotbollsmatch mot dem varje morgon (Vi vann). Allt var riktigt bra ordnat och väldigt roligt. Man tänkte knappt på att det inte fanns rent vatten, man fick bada i floden, det var råttor som kröp på oss på nätterna och att det var gigantiska spindlar på toaletten.

Det var häfigt att se regnskogen på det här sättet, det finns så mycket saker att se och höra. På nätterna kunde man bara ligga och lyssna på alla djur och djungelljud.

Nu har det dock varit skönt att sova en natt utan råttor, apor, myror och spindlar och kunna duscha i rent vatten...
 
Vår Bungalow








"Sängen"

Rasmus stänger dörren....

Crocodiles


Klädda för natt-trekking


Provider - Jörgen fixar mat till gänget




Orangutanger






Näsapor :)

Fotbollsmatch mot guiderna varje morgon








Råttorna åt sig in till Annsofies trosor...

Vi bjöds på god mat och underhållning på kvällen




1 kommentar:

  1. Men oj vilket äventyr ni är på. Hur går det för Dig Erika med alla små gäster, fick du sova något alls eller var du vaken hela tiden? Tack ännu gång för att ni delar med er av er resa, vi följer er med spänning till nästa mål. Kram från Pappa och Ulla-Britt

    SvaraRadera